REGULAMENTUL

celei de-a XXXVI-a ediţii, 18-20 septembrie 2020

 

Organizatorii festivalului sunt: Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură a Sindicatelor din România (Casa de Cultură a Sindicatelor Bistriţa), cu sprijinul: Ministerului Culturii, Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Primăriei Municipiului Bistriţa, Uniunii Scriitorilor din România, Palatului Copiilor Bistriţa, Primăriei comunei Coşbuc, Muzeului „George Coşbuc” din  Hordou, Revistei „Mişcarea literară”, Cenaclului literar „George Coşbuc”, Colegiului Naţional „George Coşbuc” Năsăud şi al Despărţământului ASTRA – Năsăud. M@iorescuTitu2017

Actuala ediţie a festivalului cuprinde următoarele secţiuni de concurs:

  1. Concurs pentru volume de versuri publicate în perioada octombrie 2019 – septembrie 2020;
  2. Concurs pentru volume ale autorilor ne-debutaţi editorial;

III. Concurs pentru elevi.

 

  1. Autorii de volume publicate în perioada octombrie 2019 – septembrie 2020 pot să propună pentru concurs maxim două titluri, în două exemplare, însoţite de o fişă de înscriere (după modelul anexat şi copia xerox a BI/CI).

 

  1. Autorii de volume nedebutaţi editorial, vor trimite pe adresa festivalului un exemplar redactat din volumul cu care doresc să se înscrie în concurs sau pe DVD/CD împreună cu fişa de înscriere, într-un plic sigilat semnat cu moto.

 

III. Elevii vor trimite 10 poeme redactate în două exemplare sau pe DVD/CD, însoţite de fişa personală, sigilată într-un plic separat semnate cu un motto.

 

Toate volumele şi manuscrisele pentru concursul de creaţie literară vor fi trimise până la data de 1 septembrie 2020 (data poştei), pe adresa Casei de Cultură a Sindicatelor Bistriţa, strada Alexandru Odobescu nr. 3, Bistriţa, cod 420043, Judeţul Bistriţa-Năsăud.

 

Premiile festivalului:

  • Marele Premiu George Coşbuc – 2020
  • Premiul pentru debut
  • Pentru fiecare secţiune de concurs vor fi acordate câte trei premii în bani, diplome şi plachete.

 

Dreptul de acordare şi ierarhizare valorică a premiilor pe secţiuni de concurs aparţine juriului.

Manuscrisele şi volumele înscrise în concurs nu se înapoiează autorilor, ele  rămân în arhivele festivalului.

 

Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele:

0040-263/233345, 0745/970250

email: ccsbistrita@yahoo.com