Afis nevazatori Scoala Profesionala Speciala  “Paul Popescu Neveanu” Galati  – Structura a Scolii Gimnaziale  Speciale “Emil Garleanu” Galati
 In colaborare cu
Casa de Cultura a Sindicatelor Galati,
Uniunea Scriitorilor din Romania, Filiala Iasi
–         Reprezentanta Galati –
 
organizeaza cu ocazia
                      Zilei Internationale a Educatiei Copiilor Nevazatori
Evenimentul
                                   “DIN DRAGOSTE PENTRU VOI”
–         Sarbatorim impreuna Ziua Internationala a Educatiei Copiilor Nevazatori – 

Cand?  Miercuri 13 noiembrie, ora 11.00
 
Unde? la sediul din Galati, strada Regiment 11 Siret nr.7 bis 
 
          Cu ocazia acestei actiuni, micutii artisti vor pregati o expozitie cu obiecte si lucrari realizate de manutele lor talentate.
Coordonatori proiect: prof. Diaconu Vasilica, psihopedagog Turcu Adrian
Director adjunct: prof. Lupu Petre
       Incepand cu anul scolar 2012-2013,  Şcoala Profesională Specială „Paul Popescu Neveanu ” structură  Şcolii Gimnaziale Speciale ”Emil Gârleanu”   din Galaţi şcolarizează preşcolari cu deficienţe de vedere.
     Si in acest an şcolar,  copiii cu deficienţe de vedre de la grupa de grădiniţă  desfăşoară activitati corectiv compensatorii si instructive-educative sub ȋndrumarea cadrelor didactice.
     Şcolarizarea copiilor cu tulburări de vedere necesită organizare adecvata a procesului instructiv – educativ: asigurarea condiţiilor de lucru (amenajarea spatiului, mobilier, luminozitate) şi a materialului didactic corespunzător posibilităţilor vizuale ale elevilor, adaptat ca mărime, culoare, contrast faţă de fond, conturare, număr de detalii şi mod de a scoate în evidenţa detaliile esenţiale dar şi ca prezentare: distanţa la care este perceput, durata actului perceptiv etc. Astfel, aici cu pasi  mici, acesti  copii speciali  isi incep drumul  spre maturitate si integrare sociala.
Va asteptam sa fiti alaturi de noi!