Originară din Dorohoi, Francisca Stoleru este absolventă a Institutului de Medicină din Iasi, Facultatea de Medicină Generală, seria 1960. După trei ani de stagiu într-unsat din nordul Moldovei, lucrează la Spitalul de Stat din Constanţa.

Emigrează în Israel în anul 1971. Lucrează ca medic de familie într-o policlinică din Haifa.

În anul 2001 apare la Tel Aviv volumul de proză scurtă Cuibul de viespi, urmat în anul 2002 de al doilea volum de proză scurtă Vioara cu arcuş fermecat;  aceste două cărţi apar în anul 2009 reeditate într-un singur volum cu titlul Poveşti de adormit părinţii, Iaşi, Editura  24 ORE, primind Premiul Special al Salonului de carte româneasca de la Iaşi-mai 2009. În anul 2005 apare la Bucureşti romanul Bulevardul Tomis, Editura Cartea Românească. În anul 2009 apare la Bucureşti romanul Migdalul a înflorit a doua oară, Editura  Libra. In anul 2012 apare romanul Karin, mon amour, la Editura 24 ore Iasi.

In anul 2004, este distinsă cu Premiul pentru Literatură al Fundaţiei Ianculovici Haifa.Francisca Stoleru este membră a Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Israel, a Uniunii Scriitorilor din România Filiala Iasi şi a Asociaţiei Scriitorilor Medici din România.

Împreună cu două colege în ale scrisului, conduce Cercul Cultural din Haifa al vorbitorilor de limbă română.