Asa cum se stie, în fiecare an, la 23 ianuarie, în lume, este marcată „Ziua scrisului de mână” (National Handwriting Day) sau „Ziua semnăturii”, care a fost instituită cu scopul de a ne aminti de frumuseţea şi unicitatea scrisului de mână şi de necesitatea folosirii semnăturii de mână.
Iniţiatorul acestei zile este AsociaţiaProducătorilor de Instrumente de Scris (Writing Instrument Manufacturers Association, WIMA), care a declarat ziua de 23 ianuarie drept ziua sărbătoririi „scrisului de mână”.
Interesant este faptul că, la 23 ianuarie, s-a născut şi unul din cei mai proeminenți oameni de stat americani – John Hancock (23 ianuarie 1737 – 8 octombrie 1793), care şi-a pus primul semnătura pe Declaraţia de Independenţă. (sursa: internet)

Vă așteptăm cu drag, Miercuri 23 ianuarie 2019, ora 14.00 la Cafenea Cinema „Prof.Ioan Manole” (din cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor Galați) să sărbătorim împreună această zi.

                          „De ce să scriem de mâna?!”

                –  sau scrisoare pentru un necunoscut –

Organizatori:

·         Casa de Cultură a Sindicatelor Galați

·         Cafenea Cinema „Prof.Ioan Manole”

Din program:

·         De ce să mai scriem de mână?

·         Scrisul de mână versus scrisul digital

·         Scrisul  ca terapie

·         Scrisul de mână – amintiri de odinioară (lecturi)

·         Scrisoare de suflet pentru un necunoscut / necunoscută

Precizare: scrisorile realizate la acest eveniment (alături de prieteni si o cafea bună!), au si un scop umanitar, ele vor fi dăruite cu tot sufletul, unor persoane necunoscute întâlnite pe stradă, magazine, mijloace de transport – în ideea de a face un gest frumos, de a dărui un zâmbet și de a susține importanta și frumusețea scrisului de mână.

Evenimentul este organizat sub egida U.S.R. Filiala Iași, Reprezentanta Galați – Tecuci.

Moderatori: Angela Baciu & Ana Spinu.