Stimaţi colegi,

Îmi depun candidatura pentru preşedinţia USR Iaşi, pentru Comitetul Filialei şi pentru Consiliul USR.

Îmi propun, în măsura în care voi primi sprijinul d-voastră, exprimat prin vot, împlinirea următoarelor obiective:

– Dotarea cu căsuţe de vacanţă a celor 700 de metri pătraţi aflaţi în proprietatea USR Iaşi, în comuna Bîrnova, loc excelent de agrement şi creaţie în sezonul estival pentru colegii interesaţi din Filială, dar şi a celorlalţi colegi din Ţară.

– Instituţionalizarea unei caravane literare: Scriitorul la obîrşii – prin care scriitorul să fie cunoscut şi recunoscut în localitatea de baştină.

– Asigurarea, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, a unor întîlniri periodice ale scriitorilor cu elevi din liceele reprezentative din Iaşi şi celelalte capitale moldave de judeţ.

– Asigurarea, în parteneriat cu universităţile ieşene, a unor recitaluri şi lecturi publice ale colegilor noştri în faţa studenţilor.

– Realizarea, pe lîngă actuala bibliotecă, a unei audioteci – acţiune deja antamată cu Studioul Teritorial Radio Iaşi şi demarată de colegul nostru Valentin Talpalaru. O astfel de audiotecă ar însuma vocile colegilor noştri recitîndu-şi versurile sau citindu-şi creaţiile.

– Pe lîngă bibliotecă şi audiotecă dorim să înfiinţăm şi o videotecă. În legătură cu videoteca – ne-am înţeles deja cu Prima TV regional, dl. Petru Frăsilă – viitorul nostru coleg, să demareze acest program din ianuarie 2014.

– Cumpărarea unui autoturism Dacia Duster pentru a asigura deplasarea colegilor noştri la întîlnirile literare din Ţară.

– Continuarea programului Moş Crăciun la scriitori.

– Renovarea integrală a Cabanei de la Bîrnova, ca viitoare Casă de creaţie, ce va purta numele regretatului poet Cezar Ivănescu. Proiectul este deja realizat de o Casă de arhitectură.

Pentru accesarea fondurilor necesare am putea apela inclusiv la fonduri structurale, acţiune posibilă în măsura în care prin Statut am avea asigurată autonomia juridică.

– Vom depune toate diligenţele ca în cadrul Consiliului USR să se voteze introducerea în Statutul USR a dreptului la autonomie juridică filialelor interesate, după modelul Uniunii Ziariştilor Profesionişti – model care funcţionează, fără a împieta integritatea UZR – cum s-ar întîmpla şi în cazul USR.

Sînt doar o parte dintre proiectele ce ni le propunem să le realizăm, dacă voi fi ales pentru următorul mandat.

Aşteptăm şi sîntem deschişi la orice sugestie sau propunere benefică pentru breasla noastră.