Art.1 Premiile U.S.R. sunt acordate de un juriu, ales de Comitetul de Conducere. Juriul este compus din 3 membri şi este ales pentru un mandat de un an. Membrii juriului nu trebuie să reprezinte interesele unei case de editură (patroni, angajaţi etc.). Juriile pot fi realese, în totalitate sau în parte, ori schimbate la încheierea mandatului.

Art. 2 Juriul se reuneşte de câte ori este nevoie, ia în discuţie apariţiile editoriale din anul precedent şi face publice nominalizările până la data de 1 noiembrie a anului respectiv. În intervalul 15septembrie – 1 noiembrie, juriul alege cărţile câştigătoare pentru fiecare categorie în parte. Deciziile juriului sunt valide dacă au întrunit minimum 2 voturi. Decernarea premiilor are loc cel mai târziu în 10 noiembrie, în cadrul unei gale organizate de U.S.R.

Art.3 Cărțile scriitorilor premiați în ultimii doi ani, indiferent de categorie, nu intră în discuțiile juriului.

Art. 4 Categoriile de premii U.S.R. sunt următoarele: Premiul Opera Omnia, Premiul de Excelență, Cartea de poezie, Cartea de proză, Cartea de teatru, Cartea de critică, eseu şi istorie literară, Cartea de debut, Cartea pentru copii şi tineret şi Traduceri, Cartea Reprezentanței. Juriul are la dispoziţie premii speciale. In cazuri de excepție se  vor acorda si premii ex aequo.

 

 

 

 

Comitetul de Conducere al Filialei Iasi a USR

 

Cassian Maria Spiridon – președinte

 

Marius Chelaru

 

Adi Cristi

 

Gellu Dorian

 

Ioan Holban