Scriitorii care sustin Directiva Dreptului de Autor sunt rugati sa sprijine initiativa “Manifest pentru un internet deschis și corect – fără cenzură, cu remunerație pentru artiști”.
Helga Trupel, membru al Parlamentului European din partea Germaniei doreste sa sprijine Directiva Dreptului de Autor, in cadrul discutiilor de saptamina viitoare, chiar inainte de votul in plen. Helga Trupel a sprijinit constant principiul remunerarii corecte a autorilor si creatorilor.
Manifestul se adreseaza tuturor creatorilor si cei care sprijina Directiva Dreptului de Autor si doresc sa aiba o voce in Parlamentul European trebuie sa trimita un email pe adresa:  helga.truepel@europarl.europa.eu.
Subiect: I support your Manifesto
In interiorul email-ului sa isi decline identitatea astfel: 
FAMILY NAME (NUMELE DE FAMILIE, SCRIS CU LITERE DE TIPAR), First name (prenumele, scris cu litere mici), tipul activitatii (writer, translator, or literary critic, poet, spre exemplu, scriitor, traducator, poet, critic literar etc.).
O lista de semnatari, exemplificatoare, se gaseste la adresa web: https://www.manifesto4copyright.eu/creatives
Daca doriti ca directiva Dreptului de Autor sa fie larg sustinuta in plenul Parlamentului European va rugam sa sprijiniti acest Manifest prin trimiterea unui email catre helga.trupel@europarl.europa.eu cu textul specificat mai sus.
Ginduri bune,
Gabriela Visan
Writers’ Union Of Romania
Uniunea Scriitorilor din Romania
Calea Victoriei 133, postal code 010071,
sect. 1, Bucharest, Romania
Tel/Fax:+(40)-21-316.79.82