Editura Cartea Românească Educațional și Uniunea Scriitorilor din România- Filiala Iași vă invită vineri, 24 februarie 2023, ora 17, la lansarea volumului Corabia lui Sterian – Memoria lui Femios, autor Sterian Vicol. Cartea va fi prezentată de Theodor Codreanu , Pau Gorban, Liviu Apetroaie, Valentin Talpalaru. Moderator: Cassian Maria Spiridon. Evenimentul va avea loc la Librăria Cartea Românească Educațional, B-dul ștefan cel Mare și Sfânt nr.2.

***

Absolvent al Facultății de Litere a Universității București, Sterian Vicol a publicat peste 20 de volume de poezie şi este fondator al Festivalurilor „Costache Conachi”, „Grigore Hagiu” şi „Hortensia Papadat Bengescu”. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România și deținătorul a numeroase premii literare. În 1990 a fondat revista „Porto Franco”, iar din 2000 este redactor-şef al acesteia. Sterian Vicol este preşedintele Societăţii Scriitorilor„Costache Negri” din Galați.

„Cel de-al cincilea volum din seria «Memoria lui Femios»,  Corabia lui Sterian , se constituie, din perspectiva cronologiei întâmplărilor, faptelor și pierderilor istorice, și ca un omagiu adus regretatului Dumitru Radu Popescu, care a trecut la cele veșnice după apariția cărții, la început de 2023. Aceasta deoarece coloana vertebrală a cărții, poemul care dă și titlul, este dedicat lui D.R. Popescu. Este un poem cu adevărat exemplar, dacă vreți, prin ceea ce și-a propus, să fie, păstrând proporțiile (luciditatea poetului Sterian Vicol este de invidiat, deși pare să se mai lupte și cu mori de vânt reale, dar și inventate!), „Luceafărul” operei sale: mă refer și la dimensiuni, aproape 80 de strofe, dar și la forma fixă, destul de rar asumată, de-a lungul timpului, de poetul care anul acesta, prin luna mai, va împlini 80 de ani!”, apreciază criticul Adrian Gh. Secară.