Luni, 12 decembrie 2022, ora 12, vă așteptăm la  ÎNTÂLNIRILE REVISTEI POEZIA, ediţia I, acțiune ce va avea loc la sediul Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România (str. Gr. Ureche 7). Evenimentul va debuta cu dezbaterea cu tema: Revistele de poezie: o necesitate sau un lux. Va urma lansarea antologiilor: INTERVIURILE REVISTEI POEZIA și  ALTE GÂNDURI DESPRE POEZIE. Acțiunea se va încheia cu acordarea unor  premii importante organizatorilor de acțiuni culturale dedicate poeziei.

***

„Poezia dispune neîngrãdit, dupã bunul ei plac, de suferintã si dorintã-de plãcere si durere-de eroare si adevãr-de sãnãtate si maladie”(Novalis)

Revista POEZIA apare trimestrial, din 1995, la începutul fiecãrui anotimp, în vara acestui an sarbătorind apariția a 100 de anotimpuri. Publicatia se subintituleazã revistã de culturã poeticã și apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România. POEZIA îsi propune publicarea poeziei românesti contemporane, a poeziei universale în hainã româneascã, eseuri pe teme de creație si de culturã poeticã, o sectiune ce dezbate o anumitã temã propusã pentru fiecare numãr; în cuprinsul ei sunt prezente cronici la cãrțile de poezie apărute, interviuri cu mari poeți si scriitori români și strãini.