Festivalul Internaţional de Poezie „GRIGORE VIERU”, ediţia a XI-a, se va desfășura în perioada 14 – 17 mai 2019, fiind un duplex cultural România – Republica Moldova, un pod cultural peste Prut, în organizarea Asociației Culturale FEED BACK (inițiatoarea proiectului), a Institutului Cultural ,,Mihai Eminescu” Chișinău și a Bibliotecii Naționale ,,Ion Creangă”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Primăria Municipiului Chișinău, Uniunea Scriitorilor din Romania – Filiala Iasi și alte importante instituții. Astfel, manifestările vor avea loc la Chișinău (14 – 15 mai) și la Iași (16 – 17 mai ).
Această a XI – a ediție a Festivalului deja intrat în conștiința publicului iubitor de poezie din Iași și Chișinău, aduce mai multe noutăți, atât la nivelul activităților (recitaluri de muzică și poezie, conferințe, dialoguri, spectacole de muzică), cât mai ales a invitaților (România, Rep. Moldova, Ukraina, Italia), precum și la nivelul educațional.
La Iași, manifestările se vor desfășura la Primăria Municipiului Iași – Sala de Consiliu (deschidere și colocviu), la Ateneul Național Iași, precum și la Muzeul Municipal din Iași. La SPECTACOLUL DE GALĂ, organizat la Ateneul din Iași ( 16 mai, ora 16.00), vor fi prezenți artisti prestigioși de azi, între care cei care formează Corul Marii Uniri (dirijor Andrei Fermeșanu), interpreta Mădălina GAIVAS (Rep. Moldova), solistul Alexandru TĂRÂȚEANU și CVARTETUL ESSENZA.
Între personalitățile prezente la Iași în această ediție, enumerăm pe poetul și traducătorul Francesco ALTIERI (Torino- Italia), pe Acad. Mihai CIMPOI (critic și istoric literar, Chișinău), Nicolae BĂCIUȚ (poet – Târgu-Mureș), Acad. Nicolae DABIJA (Chișinău), Acad. Valeriu MATEI (director I.C.R. Chișinău), Nina CORCINSCHI (critic literar, Director al Institutului de Filologie al Academiei de Științe Republica Moldova), Aurelian SILVESTRU (scriitor, Chișinău, director Liceul ”Prometeu”), Acad. Vasile TĂRÂȚEANU (Cernăuți – Ukraina).
De asemenea, această a XI-a ediție a Festivalului, va fi onorată de prezența Doamnei Raisa VIERU (soția poetului,) și a Domnului Călin VIERU (fiul poetului, Chișinău).