Tinerii creatori pot face pasul către debut sau, în cazul celor care au debutat, către afirmarea literară cu ajutorul unui festival-concurs organizat de către Primăria Municipiului Drobeta-Turnu Severin, Palatul Teodor Costescu, Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Craiova a Uniunii Scriitorilor din România și Societatea Scriitorilor Danubieni. Festivalul-concurs PRIMA VERBA – Ediția I se va desfășura în perioada 20-21 septembrie 2023 la Drobeta-Turnu Severin, un prestigios juriu acordând premii care constau în tipărirea volumelor de debut a celor mai valoroase manuscrise, conferirea Medaliei Prima Verba și premii în bani pentru volumele de debut apărute în 2022 și 2023.
Festivalul este dedicat debuturilor în poezie, proză, eseu, critică literară în limba română.
REGULAMENTUL CONCURSULUI
Secțiunea I – Manuscrise
Se adresează autorilor care nu au debutat în volum personal. Manuscrisele ce vor fi trimise la concurs trebuie să cuprindă 60-100 pagini (la roman – text extras: 1 – 2 capitole) dactilo într-un exemplar pe suport de hârtie.
Premiile constau în tipărirea manuscriselor desemnate de un juriu al Uniunii Scriitorilor din România, la Editura Prier, colecția Prima Verba.
Secțiunea II – Debut în volum
Se adresează autorilor care au debutat recent în volum personal cu poezie, proză, eseu, critică literară. Autorii pot trimite un exemplar din cărțile tipărite în 2022 și 2023.
Se acordă medalia Prima Verba și premii în bani pentru titlurile premiate de juriu.
Autorii sunt invitați să trimită manuscrisele și cărțile până pe data de 10 septembrie a.c., pe adresa: Palatul Culturii Teodor Costescu, Bdul Carol I nr. 2A, Drobeta-Turnu Severin.
Informații suplimentare la telefon: 0729920051