Afis 6 octombrie 2013Vă invităm Duminică, 6 octombrie 2013, ora 11, la sediul Uniunii Scriitorilor din Romănia – Filiala Iaşi,  să participaţi la o dublă lansare:

–                             volumul de critică literară Aventura lecturii. Proză română contemporană, al autoarei Mioara Bahna, a cărui prezentare va fi făcută de Constantin Dram şi Horia  Zilieru

–                             albumul Chipuri, al artistului plastic Florin Buciuleac, prezentat de Vasilian Doboş

 

Invitaţii de onoare la acest eveniment sunt: Daniel Corbu, Viorel Dinescu, Emilian Marcu, Cassian Maria Spiridon, Simona Modreanu, Valentin Talpalaru.

 

Moderator:  Rodica Rodean

 

Mioara Bahna a venit în critica literară cu ştiinţa cititului profesionist, a judecăţii de valoare fondată pe un aparat teoretic temeinic asumat…Cu incursiunea în lumea prozei româneşti, după aceea din aria poeziei, imaginea se împlineşte, iar autoarea demonstrează, încă o dată, că tainele creaţiei literare pot fi dezvăluite numai de aceia care sunt dăruiţi pentru o asemenea misiune.

Florin Dochia

Florin Buciuleac are vocaţie de portretist în sensul în care desenând cu abilitate profiluri sau portrete tratate frontal vede, de fapt, oamenii în complexitatea existenţială şi spirituală. Ochiul desenatorului-pictor analizează raporturile subtile dintre expresivitatea figurii şi  ceea ce înseamnă dominanta, amprenta sa intelectuală.

Valentin Ciucă

Evenimentul este organizat de Asociaţia Universul Prieteniei în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Iaşi.

 

Rodica Rodean-preşedinte

0743 571614