afis.ziua.mondiala.a.poeziei.A2.2015          Reprezentanţa Botoşani a Filialei Iaşi a Uniunii Scriitorilor din România, în colaborare cu Fundaţia Culturală „Hyperion-C.B.” Botoşani şi revista „Hyperion” organizează în ziua de 21 martie 2015, ora 17, la sediul din Botoşani, Strada Săvenilor nr. 2-8, în cadrul Zilei Mondiale a Poeziei, o şedinţă de lecturi din creaţia poeţilor botoşăneni. Vor recita din poezia lor poeţii: GELLU DORIAN, LUCIAN ALECSA, DUMITRU ŢIGANIUC, NICOLAE CORLAT, PETRUŢ PÂRVESCU, VASILE IFTIME,   DUMITRU NECŞANU,  CONSTANTIN BOJESCU, MIRCEA OPREA, GABRIEL ALEXE, CEZAR FLORESCU,  MANON PIŢU, CRISTINA PRISĂCARIU-ŞOPTELEA,  NINA VICIRIUC,  MARIUS IRIMIA,  VICTOR TEIŞANU,  COSTEL ZĂGAN,  MARIA BACIU.

             Va mai citi din opera poeţilor CONSTANTIN DRACSIN, HORAŢIU  IOAN LAŞCU, MIHAI MUNTEANU şi LUCIAN VALEA actorul  FLORIN AIONIŢOAIE.

Moderatori vor fi Gellu Dorian şi Lucian Alecsa

Lectura va fi înregistrată şi transmisă pe postul de televiziune SOMAX Botoşani.

„Poeţii sărbătoresc poezia în fiecare zi, în fiecare loc unde se află, în fiecare ţară, în fiecare limbă, singuri sau cu prietenii, la urechea iubitei sau la cea a cititorului din ce în ce mai îndepărtat de poezie. O zi mondială a poeziei nu ajută cu nimic mai mult decât o face zilnic poetul întru persistenţa unui act artistic de creaţie, întru păstrarea limbii, dar dă, ştiu şi eu, un sens unor impulsuri celor ce cred că poezia poate schimba lumea, poate aduce frumosul şi liniştea în sufletele oamenilor, zbuciumaţi sau nu, fericiţi sau nu. 21 martie, zi de echinocţiu de primăvară, a devenit de cinci ani încoace Ziua Mondială a Poeziei. Nu ştiu dacă a rămas ceva pe lumea asta să nu aibă o zi mondială. Ba chiar şi somnul a fost sărbătorit astfel mai zilele trecute. Mă întreb cum s-or fi manifestat somnoroşii de ziua mondială a somnului? Ştiu doar că poeţii, poeţii adevăraţi o fac în acelaşi mod pe care-l pun în faţa timpului zilnic.” – Gellu Dorian