Stimaţi colegi,

Îmi depun candidatura pentru preşedinţia USR Iaşi, pentru Comitetul Filialei şi pentru Consiliul USR.

Îmi propun, în măsura în care voi primi sprijinul d-voastră, exprimat prin vot, împlinirea următoarelor obiective:

– Dotarea cu căsuţe de vacanţă a celor 700 de metri pătraţi aflaţi în proprietatea USR Iaşi, în comuna Bîrnova, loc excelent de agrement şi creaţie în sezonul estival pentru colegii interesaţi din Filială, dar şi a celorlalţi colegi din Ţară.

– Instituţionalizarea unei caravane literare: Scriitorul la obîrşii – prin care scriitorul să fie cunoscut şi recunoscut în localitatea de baştină.

– Asigurarea, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, a unor întîlniri periodice ale scriitorilor cu elevi din liceele reprezentative din Iaşi şi celelalte capitale moldave de judeţ.

– Asigurarea, în parteneriat cu universităţile ieşene, a unor recitaluri şi lecturi publice ale colegilor noştri în faţa studenţilor.

– Realizarea, pe lîngă actuala bibliotecă, a unei audioteci – acţiune deja antamată cu Studioul Teritorial Radio Iaşi şi demarată de colegul nostru Valentin Talpalaru. O astfel de audiotecă ar însuma vocile colegilor noştri recitîndu-şi versurile sau citindu-şi creaţiile.

– Pe lîngă bibliotecă şi audiotecă dorim să înfiinţăm şi o videotecă. În legătură cu videoteca – ne-am înţeles deja cu Prima TV regional, dl. Petru Frăsilă – viitorul nostru coleg, să demareze acest program din ianuarie 2014.

– Cumpărarea unui autoturism Dacia Duster pentru a asigura deplasarea colegilor noştri la întîlnirile literare din Ţară.

– Continuarea programului Moş Crăciun la scriitori.

– Renovarea integrală a Cabanei de la Bîrnova, ca viitoare Casă de creaţie, ce va purta numele regretatului poet Cezar Ivănescu. Proiectul este deja realizat de o Casă de arhitectură.

Pentru accesarea fondurilor necesare am putea apela inclusiv la fonduri structurale, acţiune posibilă în măsura în care prin Statut am avea asigurată autonomia juridică.

– Vom depune toate diligenţele ca în cadrul Consiliului USR să se voteze introducerea în Statutul USR a dreptului la autonomie juridică filialelor interesate, după modelul Uniunii Ziariştilor Profesionişti – model care funcţionează, fără a împieta integritatea UZR – cum s-ar întîmpla şi în cazul USR.

Sînt doar o parte dintre proiectele ce ni le propunem să le realizăm, dacă voi fi ales pentru următorul mandat.

Aşteptăm şi sîntem deschişi la orice sugestie sau propunere benefică pentru breasla noastră.

Leave a Reply