Domnule Președinte,

        Subsemnatul DANIEL CORBU, membru al Uniunii Scriitorilor din România Filiala Iași din anul 1990, doresc să fiu înscris pe lista candidaților pentru funcția de membru al Comitetului USR Filiala Iași.

 

PROGRAM

(varianta scurtă)

Sunt hotărît să continui lupta pentru re-condiționarea statutului scriitorului român și mai ales împotriva ignobilei și drasticei sale marginalizări. Această marginalizare a avut loc mai ales în ultimii douăzeci de ani, în perioada schimbării comunicării clasice cu cea postmodernă.

Voi face tot ce îmi stă în putință pentru prezența scriitorului în spațiul public și pentru redobîndirea demnității în social. In calitate de membru al Comitetului USR  voi propune  trei programe (două cu finanțare națională și unul cu finanțare europeană) de lecturi publice, asemănătoare  celebrelor șezători literare din perioada interbelică, care aveau loc și în mediul urban și în cel rural, inițiate de Iorga, Sadoveanu, Minulescu.

De asemenea, voi propune programul unui turnir poetic național, cu participare democratică (chiar după alfabet!)  și sfidarea spiritului de gașcă.

Imi voi lua ca sarcina proprie, daca îmi veți acorda votul de încredere, editarea unui ALMANAH cu apariție anuală (format A4, 800 pagini), care va ilustra activitatea scriitoricească a tuturor membrilor.

Voi impune crearea unui site mai deosebit, care să pună în valoare opera fiecărui scriitor, membru al Asociației, publicitatea fiecărei cărți la momentul apariției. Acest site va deveni de reper, cel puțin la fel de spectaculos la nivelul actualității literare ca  w.w.w.cartesiarte.ro   și alte portaluri.

Cu deosebită considerație,  Daniel CORBU

Leave a Reply