Stimaţi colegi,

Eu, Adi Cristi, îmi depun candidatura pentru Comitetul Director al USR -Filiala Iaşi şi pentru Consiliul USR, la alegerile din 4 octombrie 2013.

Consider că activitatea pe care am depus-o de la ultimele alegeri şi până azi, în Comitetul Director al USR Filiala Iaşi, mă recomandă pentru un nou mandat. Voi încerca în continuare să aduc în atenţia administraţiei locale, dar şi a administraţiei centrale, importanţa pe care o are breasla noastră, astfel încât să reuşim împreună să finalizăm o serie de proiecte începute în mandatul trecut, cum ar fi finanţarea Centrului de Creaţie “Cezar Ivănescu”, de la Bârnova sau strângerea de fonduri necesare finanţării activităţilor Filialei noastre a USR. Voi promova o serie de proiecte comune cu USR Filiala Iaşi, din postura de director al Casei de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi, în care vor fi implicaţi cu prioritate scriitorii ieşeni.
Voi fi la fel de receptiv cum am fost şi până astăzi la toate solicitările conducerii USR Filiala Iaşi pentru a duce la îndeplinire programul preşedintelui, pe care Adunarea Generală îl va aproba pe 4 octombrie 2013.

 

În calitate de membru în Consiliu USR voi încerca să susţin şi să apăr demnitatea scriitorului, trebuie să recunoaştem, afectată de o serie de „interese de grup”, ce au marginalizat atenţia ce ar fi trebuit acordată scriitorului, ca personaj principal al acestei uniuni de creaţie.

Voi încerca să fiu glasul scriitorilor ieşeni în Consiliul USR astfel încât să nu mai existe acel disconfort datorat unei false percepţii „la vârf” că în Moldova oricum scriitorii reuşesc să se descurce şi singuri.

Fără a fi vulgar voi fi ferm, intransigent faţă de acele măsuri ce-i vor afecta direct pe scriitorii lipsiţi de apărare, uşor de ignorat şi chiar de umilit.

Adi Cristi

Leave a Reply